MALZEMELER
- 7 tane kuru incir
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı ceviz ( elde iri doğranmış şekilde )
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 100 gr tereyağı
YAPILIŞI
- İncirlerin saplarını keserek küp doğranır.
- Üzerine sıcak suyu koyarak yumuşaması beklenir.
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Tereyağı eritilerek soğutulur.
- Islanmış olan incirler suyuyla birlikte yumurtaya eklenir.
- Tereyağı , un , kabartmatozu , tarçın ,ceviz ve vanilya eklenir.
- Bir-iki dakika daha karıştırılır.
- Yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet olsun...
Denemem lazım, elinize sağlık inciri severiz ailece...
YanıtlaSilTeşekkür ederim deneyin seversiniz inşaallah...
Silellerinize sağlık tam aradığım tariff
YanıtlaSilTeşekkürler umarım yapınca da memnun kalırsınız...Selamlar...
Sil