MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ ( çünkü tariftedi ölçü amerikan kap ölçüsü olduğu için ben bu ölçüye çevirdim )
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 iri muz
- Yarım su bardağından biraz fazla iri kesilmiş ceviz
- 2 buçuk su bardağı un
YAPILIŞI
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Süt , yağ kakao eklenir.
- Un ve kabartmatozu eklenerek 1-2 dakika daha çırpılır.
- En son ceviz ve doğranmış muz atılır.
- Tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirilir.
- Kalıptan çıkan kekin üzeri arzuya göre süslenebilir.
- Ben tek kullanımlık hazır çikolata sos kullandım.
- Veya erimiş çikolata da sürülebilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder