MALZEMELER
- 600-700 gr derisiz ve kemiksiz tavuk ( Ben ızgara tava kullandım . Yani kemiksiz but.)
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Reyhan , karabiber , köri ,kırmızı biber , tuz ( bunlardan istenmeyen koyulmayabilir )
- 2 tane küçük kuru soğan
- Üzeri için 1 domates bir yeşil biber
YAPILIŞI
- Tavukların üzerine baharatlar , tuz , halka doğranmış soğan , mayonez ve ketçap koyularak iyice karıştırılır.
- Üzerini streçle kaplayıp dolapta 2-3 saat dinlendirilir.
- Dikdörtgen şeklinde kesilen yağlı kağıtların ortasına dinlenen tavuk parçaları konulur.
- Üzeri açık kalacak şekilde kenarları şeker gibi kıvrılır.
- Malzemeyi bu şekilde tamamladıktan sonra üzerine domates ve biberler dizilir.
- Küçük kesilen tereyağı parçaları üzerine konulur.
- Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Yanında pilavla sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder