MALZEMELER
( köftesi için )
- 300 gr kadar kıyma
- 1 soğan
- Arzu edilen baharatlar
- 1 çay kaşığı kabartmatozu
- Biraz kıyılmış maydanoz
- 1 dilim kadar ekmek içi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
Ayrıyeten
- 1 yufka ( veya bizim buradaki lavaş )
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1-2 kaşık tereyağı ve pulbiber
YAPILIŞI
- Köfte malzemelerin karıştırıp yarım saat kadar dinlendirilir.
- Köfte karışımını dört paçaya bölerek her bir parçayı yuvarlayarak bir karış uzunluğunda yapılır.
- Yufka dörde kesilerek ( lavaşsa ikiye ) üzerine yumurta , sıvıyağ ve süt karışımlı harçtan sürülür.
- Sarılan köfteli yufkalar yaklaşık iki parmak enliliğin de kesilir.
cok guzel gorunuyorlar hulyacim
YanıtlaSilvalla bu ise baslayali fena fil yemek olmussun
ne guzel seyler var
arkadaslara selamlar sumeyra irmak
Maksat vatandasa bir fikir vermek Sumeyracim...Selamlar...
YanıtlaSil