8 Ocak 2012 Pazar

Yoğurtlu Sarma Köfte

   Bugün doğaçlama gelişen sevgili ailem tarafından da beğenilen bir yemek oldu . Adına da mecburen yakıştırmak zorunda kaldım . Biraz mantı tadında yapımı çok kolay ...



MALZEMELER

( köftesi için )

  1. 300 gr kadar kıyma
  2. 1 soğan
  3. Arzu edilen baharatlar
  4. 1 çay kaşığı kabartmatozu
  5. Biraz kıyılmış maydanoz
  6. 1 dilim  kadar ekmek içi
  7. 2 yemek kaşığı yoğurt
Ayrıyeten

  1. 1 yufka ( veya bizim buradaki lavaş )
  2. Yarım çay bardağı süt
  3. Yarım çay bardağı sıvıyağ
  4. 1 yumurta
  5. 1 kase sarımsaklı yoğurt
  6. 1-2 kaşık tereyağı ve pulbiber
YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerin karıştırıp yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Köfte karışımını dört paçaya bölerek her bir parçayı yuvarlayarak bir karış uzunluğunda yapılır.
  • Yufka dörde kesilerek ( lavaşsa ikiye ) üzerine yumurta , sıvıyağ ve süt karışımlı harçtan sürülür.
  • Resimde görüldüğü gibi yufka kare şeklinde kesilerek harcı sürdükten sonra köfte rulosu konur.
  • Sarılarak dördünü de aynı şekilde sarılır.
  • Kalan sıvı harcı bu ruloların üzerine sürülür.

  • Sarılan köfteli yufkalar yaklaşık iki parmak enliliğin de kesilir.
  • Arzu ederseniz kebap çöp şişlerine yada doğrudan yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında köfteler pişene kadar pişirilir.
  • Pişmiş olan köfteler tabağa alınır.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve ertilmiş tereyağı gezdirilir.
  • Sıcak servis yapılır .
  • Afiyetler olsun.... 

2 yorum:

  1. cok guzel gorunuyorlar hulyacim
    valla bu ise baslayali fena fil yemek olmussun
    ne guzel seyler var
    arkadaslara selamlar sumeyra irmak

    YanıtlaSil
  2. Maksat vatandasa bir fikir vermek Sumeyracim...Selamlar...

    YanıtlaSil