MALZEMELER
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı kurumaya
- Alabildiği kadar un
İÇİ İÇİN : Bir yemek tabağı dolusu kaşar rendesi
ÜZERİ İÇİN : 2 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Önceden kavrulmuş bolca susam
YAPILIŞI
- Maya beş dakika önceden ıslatılarak kabartılıp hamur malzemesi karıştırılır.
- Ele yapışmayan normal yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
- Yaklaşık bir saat kadar dinlendirilir.
- Düz bir zeminde hamur el ile açılarak büyütülür.
- Simidi pişireceğimiz tepsi ebatında açılır.
- Rendelenmiş kaşar etrafına yayılır.
- Bıçak yardımıyla ortasına çarpı olarak kesilir.
- Hamuru çarpı yerinden içe doğru kapatarak yuvarlak hale getirilir.
- Pekmez , su ve sıvı yağdan oluşan malzeme iyice karıştırılır.
- Yuvarlak bir tepsiye bu sıvı malzemeyi koyarak hazırladığımız dev simiti bu tepsiye batırırız.
- Ayrı bir tepsideki susamın içine alınır.
- Susam simidin her tarafına batırılır.
- Yağlanmış yuvarlak tepsiye yavaşca alınarak yaklaşık 30-40 dakika dinlendirilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
- 5-10 dakika dinlendikten sonra keserek servis yapılır.
- Afiyet olsun.
mmhhh olsa da yesek şimdi:)
YanıtlaSil: )
SilGuzel gorunuyor,deniycem
YanıtlaSilTeşekkürler deneyin derim özellikle kahvaltıya...
Sil