25 Ocak 2012 Çarşamba

Kaşarlı Dev Simit

   Birkaç gün önce böyle bir şey yapsam nasıl olur diye düşünürken denedim güzel oldu . Belki kahvaltı için de güzel bir seçenek olabilir.Ben içine bugün bol kaşar kullandım ama eğer isterseniz yanında sucuk kaşar veya arzu edilen farklı bir malzeme de kullanılabilinir.



MALZEMELER


  1. 1 çay bardağı süt
  2. 1 çay bardağı sıvıyağ
  3. 1 çay bardağı ılık su
  4. 2 tatlı kaşığı tuz
  5. 2 tatlı kaşığı şeker
  6. 3 tatlı kaşığı kurumaya
  7. Alabildiği kadar un
İÇİ İÇİN : Bir yemek tabağı dolusu kaşar rendesi

ÜZERİ İÇİN : 2 yemek kaşığı pekmez
                       1 yemek kaşığı ılık su
                       1 yemek kaşığı sıvı yağ
                       Önceden kavrulmuş bolca susam

YAPILIŞI

  • Maya beş dakika önceden ıslatılarak kabartılıp hamur malzemesi  karıştırılır.
  • Ele yapışmayan normal yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
  • Yaklaşık bir saat kadar dinlendirilir.
  • Düz bir zeminde hamur el ile açılarak büyütülür.

  • Simidi pişireceğimiz tepsi ebatında açılır.
  • Rendelenmiş kaşar etrafına yayılır.
  • Bıçak yardımıyla ortasına çarpı olarak kesilir.
  • Hamuru çarpı yerinden içe doğru kapatarak yuvarlak hale getirilir.
  • Pekmez , su ve sıvı yağdan oluşan malzeme iyice karıştırılır.
  • Yuvarlak bir tepsiye bu sıvı malzemeyi koyarak hazırladığımız dev simiti bu tepsiye batırırız.
  • Ayrı bir tepsideki susamın içine alınır.
  • Susam simidin her tarafına batırılır.
  • Yağlanmış yuvarlak tepsiye yavaşca alınarak yaklaşık 30-40 dakika dinlendirilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir.
  • 5-10 dakika dinlendikten sonra keserek servis yapılır.
  • Afiyet olsun.



4 yorum: