MALZEMELER ( 3- 4 KİŞİ İÇİN )
- 600-700 gr kadar biftek halinde kesilmiş yarı yağlı kuzu eti
- Tuz , karabiber , kekik ve pulbiber ( isterseniz baharatsız da olabilir )
- 1-2 kaşık sıvıyağ ( veya tereyağı )
- Yanına kızartmak için patates
YAPILIŞI
- Yaprak şeklindeki etler eğer kasapta ezilmediyse aletle veya bir bardağın altıyla dövülerek ezilir.
- Tek tek dövülen etler üst üste konulur. ( etler yarı yağlı bir şekilde )
- Büyük bir rulo şeklinde etler sıkıca sarılarak yağlı kağıt veya alüminyum folyoya sarılır.
- Yanları şeker gibi sıkılır.
- Bu şekilde buzluğa konulur.
- Eğer hemen kullanılmayacaksa buzlukta istediğiniz kadar kalabilir.
- Hemen kullanılacaksa 1-2 saat buzlukta sertleşene kadar bekletilir.
- Buzluktan çıkarılan döner paketi eğer tam donuksa biraz bekledikten sonra keskin bir bıçak yardımıyla incecik kıyılır.
- Bu şekilde donuk hali geçene kadar bekletilir.
- Ağzı açık bir tavada orta hararette pişirilmeye konulur.
- Tahta kaşıkla ara sıra karıştırılır.
- Biraz sulanıp çekene kadar bu şekilde kavrulur.
- Tamamen suyu kalmayınca kavrulmaya başlar. Eğer yağ ihtiyacı varsa çok az eklenir.
- Baharat ve tuzu eklenerek ocak kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder