MALZEMELER
- Tuz
- Su
- Un
- Yumurta
- Unun ortası havuz yapılır.
- Yumurta , tuz ve su konulur. ( her bezeye iki yumurta olacak şekilde )
- Oldukça sert bir hamur yoğrulur.
- Hamur olduktan sonra uzun süre daha yoğrulur.
- Temiz bir poşete veya kaba konulur.
- 10- 15 dakika dinlendirilir.
- Tıpkı mantı yapar gibi hamur açılır.
- Bıçak yardımıyla 1 cm ye yakın şeritler kesilir.
- Bu şeritleri üst üste koyarak kare kare kesmeye başlanılır.
- Ara sıra un serpip el ile harmanlanır ki yapışmasın.
- Bu şekilde büyük bir sinin içine çok hafif unlu bir şekilde yayılır .
- Güneş almayan bir yerde üzeri açık bir şekilde bir kaç gün kuruması sağlanır.
- Arasıra harmanlayarak kurutulur.
- Kuruyup tıkır tıkır olunca kapalı cam bir kavanozda istediğin kadar saklanır.
- Sonrada misler gibi yemekler yapılır.
- Bereketli olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder