MALZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı erimiş soğumuş katıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 kabartmatozu
- 1 vanilya
YAPILIŞI
- Şeker ve yumurta mikserlenir.
- Süt ve yağlar eklenir.
- Un , kabartmatozu ve vanilya eklenir.
- Una bulanmış damla çikolata eklenir.
- Karıştırarak yağlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
- Biraz soğuyunca kalıptan çıkarılır.
- Bir tavada çikolatalar ve krema ısıtılarak eritilir.
- İyice çırpılarak pürüzsüz hale getirilir.
- Kekin üzerine sıcakken sürülür.
- Üzeri süslenerek soğuyunca servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder