8 Ekim 2011 Cumartesi

İçi Dışı Çikolatalı Kek

    Yine bir misafir sonrası ve tatlı yorgunluk hemen kısaca kekimin tarifini yazayım isterseniz çünkü daha yazacak tariflerim var.Dilimli  halini yakalayamadığım için yalnız bütün resmi paylaşıyorum....



MALZEMELER

  1. 3 yumurta
  2. 1 su bardağı süt
  3. Yarım su bardağı sıvı yağ
  4. Yarım su bardağı erimiş soğumuş katıyağ
  5. 1 su bardağı toz şeker
  6. 1 çay bardağı damla çikolata
  7. 2 buçuk su bardağı un
  8. 1 kabartmatozu
  9. 1 vanilya
Üzeri için 80-100 gr kadar veya daha az çikolata , 2-3 kaşık krema ve file badem ( süslemek için )

YAPILIŞI

  • Şeker ve yumurta mikserlenir.
  • Süt ve yağlar eklenir.
  • Un , kabartmatozu  ve vanilya eklenir.
  • Una bulanmış damla çikolata eklenir.
  • Karıştırarak yağlanmış kalıba dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 50-60 dakika pişirilir.
  • Biraz soğuyunca kalıptan çıkarılır.
  • Bir tavada çikolatalar ve krema ısıtılarak eritilir.
  • İyice çırpılarak pürüzsüz hale getirilir.
  • Kekin üzerine sıcakken sürülür.
  • Üzeri süslenerek soğuyunca servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder