MALZEMELER
- 1 kase dolusu önceden hazırlanan kare hamur. ( kış hazırlıklarında keserek kuruttuğumuz )
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım kaşık domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
- Tereyağı veya sıvıyağ
- Et veya tavuk suyu
- Kurunane ve pulbiber
- 1 kurusoğan
- 2-3 diş sarımsak
- Mercimek yenme kıvamına kadar haşlanır.
- Tencereye yağ konulup soğan sarımsak kavrulur.
- Salçaları eklenir.
- Nanesi biberi atılır.
- Mercimek suyuyla birlikte soğanın üzerine eklenir.( çünkü suyunu dökünce vitamini gidiyor )
- Et yada tavuk suyu eklenir .
- Hamur kaynayan tencereye eklenir.
- Hamurları yenme kıvamına gelince ocak kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder