27 Ekim 2011 Perşembe

Kesme Çorba

    Bugün Adana ve birçok yörede de yapılan  besleyici ve lezzetli bir çorba yapıyoruz...




MALZEMELER



  • 1 kase dolusu önceden hazırlanan kare hamur. ( kış hazırlıklarında keserek kuruttuğumuz )
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası
  • Tereyağı veya sıvıyağ
  • Et veya tavuk suyu
  • Kurunane ve pulbiber
  • 1 kurusoğan
  • 2-3 diş sarımsak
YAPILIŞI

  1. Mercimek yenme kıvamına kadar haşlanır.
  2. Tencereye yağ konulup soğan sarımsak kavrulur.
  3. Salçaları eklenir.
  4. Nanesi biberi atılır.
  5. Mercimek suyuyla birlikte soğanın üzerine eklenir.( çünkü suyunu dökünce vitamini gidiyor )
  6. Et yada tavuk suyu eklenir .
  7. Hamur kaynayan tencereye eklenir.
  8. Hamurları yenme kıvamına gelince ocak kapatılır.
Not , eğer kesme hamurunuz yoksa küçük midye makarna kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder