15 Ekim 2011 Cumartesi

Tavuklu Krep

    Krep yapmayı ve sunmayı çok seviyorum...Özellikle pazar sabahları...Bu gün ki krebimiz doyurucu bomba bir tarif... Yani pazar sabahından da öte bir tarif... Epey bir süre önce bu tarifi sevgili yeğenim Kevser den almıştım...Yapınca miktarı çok tutup derin dondurucuya atıyorum ...Lazım oldukça çıkarıp üzerine kaşar rendesi hemen fırına ...Krebimi göz kararı yapsamda ölçmeye çalıştım o sebeple gerekirse un veya süt eklenebilir...Bu ölçüyle yaklaşık 20-25 tane krep çıktı siz isteğinize göre azaltmak mümkün yada benim yaptığım gibi bir kısmını kaldırırsınız...Haydi bismillah yapalım...




MALZEMELER ( KREP İÇİN )

  1. 6 yumurta
  2. 3 su bardağı un
  3. 1 buçuk su bardağı süt
  4. Yarım su bardağı tavuk suyu
  5. Yarım su bardağı su
  6. Tuz

İÇ HARCI İÇİN

  1. 1 bütün tavuk
  2. Tane karabiber , tuz
  3. Ceviz
  4. 1-2 kaşık tereyağı
  5. 500 ml süt
  6. 500 ml tavuk suyu ( yani yakaşık 2 buçuk su bardağı )
  7. 5 yemek kaşığı tepeli un
  8. Kaşar rendesi

YAPILIŞI ( İÇ HARÇ )

  • Tavuk yıkanıp düdüklü tencereye tane karabiber ve tuz ekleyerek 15 -20 dakika haşlanır.
  • Çıkarıp süzülerek didiklenir.
  • Tencereye biraz tereyağı konup un eklenir.
  • Yağ eriyip kavrulmadan süt ve tavuksuyu eklenir.
  • Muhallebi kıvamını bulana kadar karıştırarak kaynatılır.
  • Didiklenmiş tavuk ve karabiber eklenir.
  • Tuzu ayarlanır.
  • Ceviz elde iri doğranarak bir tavada çok az tereyağıyla kavrulur.
  • Pembeleşmeden alınıp tencereye eklenir.

YAPILIŞI


  • Krep malzemeleri mikserlenir.
  • Kepçeye alıp yukardan akıttığında eğer koyu bir akışkansa kıvamı olmuştur.
  • Krep tavası iyice kızdırılır.
  • Fındık kadar tereyağı bir peçete yardımıyla tavaya bastırarak tavanın alışması sağlanır.
  • Sıvı krep hamurundan dolu olmayan bir kepçe alınır.
  • Kızgın tavaya akıtırken el ile tava sağa sola yaydırılır ki krep yayılıp ince olsun.( özelliği inceliğindedir )
  • İki tarafıda bu şekilde nokta nokta kızarana kadar pişirilir. ( isterseniz kıymalı krep pane tarifinde gösteriliyor )
  • Pişen kreplerin ortasına bir büyük servis kaşığı dolusu harç konulur.

  • Yanları kapatılarak bohça gibi yapılıp ters çevrilir.
  • İç harcı bol kullanılırsa daha güzel tombul olacaktır.
  • Bu şekildede yenilebilinse de  üzerine kaşar serpip 10 dakika fırında üzeri kızarana kadar durursa daha güzel olacaktır.
  • Eğer derin dondurucuda bekleyecekse kullanırken bir saat önce çıkarıp kaşar rendesi serpilir.
  • Afiyet bal çikolata  olsun efendim...( ben çikolatayı daha severimde ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder