MALZEMELER ( KREP İÇİN )
- 6 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı süt
- Yarım su bardağı tavuk suyu
- Yarım su bardağı su
- Tuz
İÇ HARCI İÇİN
- 1 bütün tavuk
- Tane karabiber , tuz
- Ceviz
- 1-2 kaşık tereyağı
- 500 ml süt
- 500 ml tavuk suyu ( yani yakaşık 2 buçuk su bardağı )
- 5 yemek kaşığı tepeli un
- Kaşar rendesi
YAPILIŞI ( İÇ HARÇ )
- Tavuk yıkanıp düdüklü tencereye tane karabiber ve tuz ekleyerek 15 -20 dakika haşlanır.
- Çıkarıp süzülerek didiklenir.
- Tencereye biraz tereyağı konup un eklenir.
- Yağ eriyip kavrulmadan süt ve tavuksuyu eklenir.
- Muhallebi kıvamını bulana kadar karıştırarak kaynatılır.
- Didiklenmiş tavuk ve karabiber eklenir.
- Tuzu ayarlanır.
- Ceviz elde iri doğranarak bir tavada çok az tereyağıyla kavrulur.
- Pembeleşmeden alınıp tencereye eklenir.
YAPILIŞI
- Krep malzemeleri mikserlenir.
- Kepçeye alıp yukardan akıttığında eğer koyu bir akışkansa kıvamı olmuştur.
- Krep tavası iyice kızdırılır.
- Fındık kadar tereyağı bir peçete yardımıyla tavaya bastırarak tavanın alışması sağlanır.
- Sıvı krep hamurundan dolu olmayan bir kepçe alınır.
- Kızgın tavaya akıtırken el ile tava sağa sola yaydırılır ki krep yayılıp ince olsun.( özelliği inceliğindedir )
- İki tarafıda bu şekilde nokta nokta kızarana kadar pişirilir. ( isterseniz kıymalı krep pane tarifinde gösteriliyor )
- Pişen kreplerin ortasına bir büyük servis kaşığı dolusu harç konulur.
- Yanları kapatılarak bohça gibi yapılıp ters çevrilir.
- İç harcı bol kullanılırsa daha güzel tombul olacaktır.
- Bu şekildede yenilebilinse de üzerine kaşar serpip 10 dakika fırında üzeri kızarana kadar durursa daha güzel olacaktır.
- Eğer derin dondurucuda bekleyecekse kullanırken bir saat önce çıkarıp kaşar rendesi serpilir.
- Afiyet bal çikolata olsun efendim...( ben çikolatayı daha severimde )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder