10 Ekim 2011 Pazartesi

Babagannuş

     Bizim oralarda Adana yöresinde çok sık yapılan bir yemektir veya salatadır diyelim...Zannedersem bunu yapan başka illerde var..Bazıları tahin yoğurt eklediğini gördüm ama bizde aynen bu şekilde yapılmaktadır...Özellikle mangal ürünleri hazırlarken önce bunları közleyip sonra et hazırlanır.Yazın kırkbeş derecelik sıcaklarda da özellikle yanında ayran ve pide ekmekle bir öğünün yerinide alabilir Adana yöresinde...Hafifliği açısından....Ben malzemeleri ocağın üzerinde közledim...



MALZEMELER

  1. 4-5 tane Adana yöresine ait tombul patlıcan ( yoksa bulunan tombul patlıcan )
  2. 5-6 tane yeşil sivri biber
  3. 2 tane kırmızı biber
  4. 1 tane kuru soğan
  5. 3-4 diş sarımsak
  6. 1 demet maydanoz
  7. 2-3 tane domates
  8. Zeytinyağı
  9. Sirke 
  10. Tuz ve pulbiber
YAPILIŞI

  • Patlıcan ve biberler közlenerek kabukları soyulur.
  • Domates ister közlenir istenirse çiğ olarak doğranır.
  • Sarımsak macun kıvamında dövülür.
  • Soğan incecik kıyılır.
  • Sarımsak , sirke ( veya limon ) , tuz ve zeytinyağı bir kavanoza konup sirkelenerek birbirine karıştırılır.
  • İncecik kıyılan bütün malzemeler karıştırılır.
  • Üzerine bolca zeytinyağlı sos gezdirilir.
  • İster et yanında ister salata olarak tüketilir.
  • Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder