MALZEMELER
- 4-5 tane Adana yöresine ait tombul patlıcan ( yoksa bulunan tombul patlıcan )
- 5-6 tane yeşil sivri biber
- 2 tane kırmızı biber
- 1 tane kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 2-3 tane domates
- Zeytinyağı
- Sirke
- Tuz ve pulbiber
- Patlıcan ve biberler közlenerek kabukları soyulur.
- Domates ister közlenir istenirse çiğ olarak doğranır.
- Sarımsak macun kıvamında dövülür.
- Soğan incecik kıyılır.
- Sarımsak , sirke ( veya limon ) , tuz ve zeytinyağı bir kavanoza konup sirkelenerek birbirine karıştırılır.
- İncecik kıyılan bütün malzemeler karıştırılır.
- Üzerine bolca zeytinyağlı sos gezdirilir.
- İster et yanında ister salata olarak tüketilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder