MALZEMELER ( 3 KİŞİLİK )
( terbiyesi )
- Yarım kilo kuşbaşı et ( kuzu veya dana biftek )
- 1 baş soğan ( ince halka doğranmış )
- 1 çay kaşığı kekik
- Biraz karabiber , pulbiber
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak
- Bütün malzeme karıştırarak tuz eklemeden ağzı kapalı bir kapta birkaç saat buzdolabında bekletilir.
- 2-3 tane yeşil biber
- 2-3 tane domates ( ben 6 tane kiraz domates kullandım )
- 1 tane kırmızı biber
- 3-4 tane patates ( isterseniz )
- Tuz ve tane karbiber
YAPILIŞI
- Terbiye olmuş etin üzerine kalan malzemeler doğranarak eklenir.
- Tuzunu atarak elinle iyice karıştırılır.
- Fırın torbasının içine 1 kaşık un konularak hertarafına yayılır.
- Malzemeler içine konulur.
- Önceden ısıtılmış 250 dercelik fırında dana etiyse 1 saat kuzuysa 45 dakika pişirilir.
- 10-15 dakika dinlendikten sonra servis yapılır.
- Yanında pilavla önerilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder