MALZEMELER
- Bütün bir tavuk
- Yeteri kadar patates ( ben 1 kg kullandım )
- Tuz , karabiber ve sıvı yağ
- Küçük kapaklı bir kavanoz
- Tavuk iyice yıkayıp kurulanır.
- İçine ve dışına tuz karabiber ve sıvı yağ sürülür.
- Patatesler ( tazeyse )kabuklarıyla elma dilimi doğranır.
- Üzerine sıvıyağ ve tuz eklenerek el ile harmanlanır.
- Tavuğun altındaki boşluğa sığacak büyükklükte bir kavanoz alınır.
- İçini su doldurup kapağı sıkıca kapatılır.( bu işlem tavuğun pişerken yumuşak kalmasını sağlar )
- Tavuğun alt kısmına sıkıca kavanoz yerleştirilir.
- Tepsideki patatesleri kenarlara gelecek şekilde konulur.
- Orta kısma tavuk bu kavanozla ayağa kaldırıp oturtulur.
- Ayakalarını düzgünce yerleştirip yıkılmayacağından emin olduktan sonra sıcak fırına sürülür.
- Yaklaşık 200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.( 1 saat civarı )
- Servis tabağına kavanozu çıkarıp patateslerle birlikte konularak servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder