19 Ekim 2011 Çarşamba

Mercipare

   Mis gibi hıyır hıyır bir mercimekli poaçaya ne dersiniz...İnanın hiç pişman olmayacaksınız...Bugün ki misafirlerim test edip onayladılar...Bu hamur özellikle bir gece buzdolabında bekledikten sonra şekil verilirse daha da güzel olmaktadır...Eğer imkan yoksa hiç değilse bir kaç saat buzdolabında beklemeli...Yerken tıpkı kıymalı tadında...



MALZEMELER ( HAMUR İÇİN )

  1. 200 gr oda sıcaklığında tereyağı ( ben ekmeğe sürülebilen yumuşak olan tereyağını tercih ediyorum )
  2. 1 küçük  çay bardağı sıvıyağ
  3. 1 çay bardağı yoğurt
  4. 1 yumurta sarısı ( akı dışına )
  5. 1 paket kabartmatozu
  6. 1 çay kaşığı tuz
( HARÇ İÇİN )

  1. 1 su bardağı yeşil mercimek 
  2. 2 baş soğan
  3. 1 kaşık tereyağı
  4. 1 kaşık sıvıyağı
  5. Tuz , karabiber
YAPILIŞI

  • Hamur yoğrulup kapalı bir kapta buzdolabında  bekletilir.
  • Mercimek yeterli suda haşlanır. ( az su koyarak çektirilir )
  • Soğan incecik doğranıp yağla kavrulur.
  • Tuz , karabiber eklenir. 
  • Soğutulur.
  • Hamur dolaptan alınıp 10 dakika bekletilir.
  • Cevizden hafif büyük parça alınıp içi oyularak iç harçtan 1 kaşık konularak kapatılır.
  • Önce çırpılımış yumurta  akına sonra galeta ununa batırılır.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilirç
  • Önceden ısıtılmış 180-200 dercelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Beş çaylarınızda misler gibi ikram edersiniz. 
  • Afiyetler olsun... 

2 yorum:

  1. Valla kokusu geldi sanki :). Ellerine saglik Hulya abla..

    YanıtlaSil
  2. Inan pisince de evin ici oyle guzel kokuyor.Tesekkurler selcencim.

    YanıtlaSil