MALZEMELER ( HAMUR İÇİN )
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağı ( ben ekmeğe sürülebilen yumuşak olan tereyağını tercih ediyorum )
- 1 küçük çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı ( akı dışına )
- 1 paket kabartmatozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 baş soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık sıvıyağı
- Tuz , karabiber
- Hamur yoğrulup kapalı bir kapta buzdolabında bekletilir.
- Mercimek yeterli suda haşlanır. ( az su koyarak çektirilir )
- Soğan incecik doğranıp yağla kavrulur.
- Tuz , karabiber eklenir.
- Soğutulur.
- Hamur dolaptan alınıp 10 dakika bekletilir.
- Cevizden hafif büyük parça alınıp içi oyularak iç harçtan 1 kaşık konularak kapatılır.
- Önce çırpılımış yumurta akına sonra galeta ununa batırılır.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilirç
- Önceden ısıtılmış 180-200 dercelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Beş çaylarınızda misler gibi ikram edersiniz.
- Afiyetler olsun...
Valla kokusu geldi sanki :). Ellerine saglik Hulya abla..
YanıtlaSilInan pisince de evin ici oyle guzel kokuyor.Tesekkurler selcencim.
YanıtlaSil