MALZEMELER
- 1 kg kırmızı salça biberi
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 1 baş sarımsak
- Biberleri uzunlamasına kesilerek arasındaki çekirdekler çıkarılır.
- Bir tencereye konularak üzerine su , sirke ve yağı dökülür.
- Tencerenin kapağını kapatarak sulanıp suyu azalana kadar pişirilir. ( yaklaşık yarım saat )
- Ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
- Cam bir kavanozu alarak ezilmiş sarımları bir kat biber bir kat sarımsak koyarak tamamlanır.
- Kalan suyuda dökülür.
- Ağzı iyice kapatılır.
- Ertesi gün yemeğe hazırdır.
- Özellikle bulgurlu yemeklerin yanında ( kısır , mercimek köfte gibi ) yenmesi tavsiye olunur.
- Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder