3 Ekim 2011 Pazartesi

Terbiyeli Sulu Köfte



     Ekim ayının girmesiyle Bakümüzün o meşhur rüzgarları başladı...Hava epey bir soğudu...Eee hava soğuyunca hemen akla sıcacık sulu yemekler gelir...Bende bu gün sulu köfte yaptım...İster çorba niyetine davetlerde , isterseniz yanına pilav yemek olarak sunun benim yaptığım gibi...



MALZEMELER ( KÖFTE İÇİN )

  1. 400-500 gr kıyma
  2. 1 soğan
  3. 2-3 yemek kaşığı galeta unu ( yoksa ekmek te olabilir )
  4. İstenilen baharat
  5. 1 çay kaşığı kabartmatozu
  6. 1 yumurta
Diğer malzemeler

  1. 1 büyük boy havuç
  2. 2-3 tane orta boy patates
  3. 1 soğan
  4. Sıvı yada teryağı
  5. 1 tepeli yemek kaşığı un
  6. 1 yumurta sarısı
  7. 1 limon ( yada daha az olabilir )
  8. Dereotu
  9. 1 tane etsu tablet yada 1 bardak etsuyu 
YAPILIŞI

  • Köfte yoğrulup un atılmış tepside yuvarlanarak unlanır.
  • Kızgın yağda hafif kızartılır.
  • Bir tencerede rendelenmiş soğan yağda kavrulur.
  • Küçücük küp doğranmış havuç ve patates eklenir.
  • Karıştırarak kavrulur.
  • Üzerine sıcak su ve et suyu eklenir.
  • Kızartılmış köfteler atılır.
  • Birlikte yeme kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısı , limon ve un çırpılır.
  • Yemeğin suyundan bir kepçe alınıp terbiyeye eklenerek karıştırılır.
  • Terbiye tencereye karıştırarak eklenir.
  • Bir - iki taşım kaynadıktan sonra kapatılır.
  • Servis yaparken kıyılmış dereotu serpilir.
  • Sonra benim yaptığım gibi karşısına geçip Allah ım ne güzel renkleri bir arada yaratmışsın diye düşünebilirsiniz...
  • Afiyetler  , şifalar olsun efendim... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder