Ekim ayının girmesiyle Bakümüzün o meşhur rüzgarları başladı...Hava epey bir soğudu...Eee hava soğuyunca hemen akla sıcacık sulu yemekler gelir...Bende bu gün sulu köfte yaptım...İster çorba niyetine davetlerde , isterseniz yanına pilav yemek olarak sunun benim yaptığım gibi...
MALZEMELER ( KÖFTE İÇİN )
- 400-500 gr kıyma
- 1 soğan
- 2-3 yemek kaşığı galeta unu ( yoksa ekmek te olabilir )
- İstenilen baharat
- 1 çay kaşığı kabartmatozu
- 1 yumurta
- 1 büyük boy havuç
- 2-3 tane orta boy patates
- 1 soğan
- Sıvı yada teryağı
- 1 tepeli yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon ( yada daha az olabilir )
- Dereotu
- 1 tane etsu tablet yada 1 bardak etsuyu
- Köfte yoğrulup un atılmış tepside yuvarlanarak unlanır.
- Kızgın yağda hafif kızartılır.
- Bir tencerede rendelenmiş soğan yağda kavrulur.
- Küçücük küp doğranmış havuç ve patates eklenir.
- Karıştırarak kavrulur.
- Üzerine sıcak su ve et suyu eklenir.
- Kızartılmış köfteler atılır.
- Birlikte yeme kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Ayrı bir kapta yumurta sarısı , limon ve un çırpılır.
- Yemeğin suyundan bir kepçe alınıp terbiyeye eklenerek karıştırılır.
- Terbiye tencereye karıştırarak eklenir.
- Bir - iki taşım kaynadıktan sonra kapatılır.
- Servis yaparken kıyılmış dereotu serpilir.
- Sonra benim yaptığım gibi karşısına geçip Allah ım ne güzel renkleri bir arada yaratmışsın diye düşünebilirsiniz...
- Afiyetler , şifalar olsun efendim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder