9 Ekim 2011 Pazar

Sable Kurabiye

     Bugünlerde bol bol reklamlarda anne eli değmiş gibi tabirler  kullanılıyor ya işte bu kurabiye de aynen öyle çok klasik sade kolay...Taa genç kızlık dönemlerime ait bir kurabiye...Komşumuz vesile teyzem vardı onun paralı günlerinin tarifiydi...Bende çok heveslenir alırdım tariflerini...Bereketli bir hamur ve uzun süre dayanıklıdır...



MALZEMELER

  1. İki yumurta ( akı dışına sarısı içine )
  2. 2 yemek kaşığı yoğurt
  3. 250 gr oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarin
  4. 1 su bardağı toz şeker
  5. 1 vanilya 
  6. 1 kabartmatozu
  7. 1 limon kabuğu rendesi
  8. Alabildiği kadar un ( yaklaşık 1 kg )
  9. 1 tabak iri kıyılmış fındık
YAPILIŞI

  • Unla tereyağı bir kaba konularak uzun süre yoğrulur.
  • Sonra fındık ve yumurta beyazı hariç diğer bütün malzemeler konularak yoğurmaya devam edilir.
  • Ağzını kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlanır.
  • Önce çırpılmış yumurtaya sonra bol bol fındığa bulanır.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder