MALZEMELER
- İki yumurta ( akı dışına sarısı içine )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 250 gr oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 vanilya
- 1 kabartmatozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Alabildiği kadar un ( yaklaşık 1 kg )
- 1 tabak iri kıyılmış fındık
- Unla tereyağı bir kaba konularak uzun süre yoğrulur.
- Sonra fındık ve yumurta beyazı hariç diğer bütün malzemeler konularak yoğurmaya devam edilir.
- Ağzını kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlanır.
- Önce çırpılmış yumurtaya sonra bol bol fındığa bulanır.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder