MALZEMELER
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık sıvıyağ
- 1 yeşil biber
- 2-3 tane domates
- 1 büyük çay bardağı süt
- 1 avuç tel şehriye ( konulmasada olabilir )
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Et yada tavuk suyu
- Karabiber , pulbiber
- 1 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı un
- Sıvıyağ tencereye konulur.
- İçine biber incecik kıyılır. ( kavrulur )
- Salça eklenir.
- Rende domates eklenerek kavrulur.
- Ayrı bir tavada tereyağında un pembeleşene kadar kavrulur.
- Çırpma teliyle çırparak soğuk su eklenir.
- Kavrulmuş domatesle un birbirine karıştırılır.
- 1 diş sarımsak eklenir.
- Et yada tavuk suyu eklenir.
- İstenen baharat eklenir.
- Kaynamaya başlayınca tel şehriyeli isteniyorsa eklenir.
- Yenme kıvamına gelınce soğuk süt dökülerek kaynatıp kapatılır.
- Afüyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder