10 Nisan 2012 Salı

Bohça Kebabı

    Hızımı alamayarak bir tarif daha yayınlarsam bu günlük bu kadar derim  ;)))



MALZEMELER (YAKLAŞIK 10 KİŞİLİK)

KREP İÇİN


  1. 2 yumurta
  2. 1 su bardağı süt
  3. 1 su bardağı su
  4. 1 buçuk su bardağı un
KEBABI İÇİN

  1. 1 Kg kuzu yada dana parça et ( ben dana kullandım)
  2. 1 su bardağı bezelye
  3. 1-2 tane orta boy patates
  4. 1 havuç
  5. 2 soğan
  6. 2 -3 diş sarımsak
  7. 100-120 gr kadar tereyağı
  8. 1-2 yeşil biber
  9. 1 kırmızı salça biberi( arzuya göre)
  10. 1-2 domates( kabuğu soyulmuş)
  11. Arzu edilen baharatlar ve mutlaka kekik
Bağlamak için taze soğan dalları


YAPILIŞI

  • Et doğranarak büyük bir tavaya eritilmiş tereyağının içine atılarak hızlı ateşte kavrulur.( ağzı açık ve karıştırarak )
  • Üzerine sırayla doğranmış sarımsak ,soğan ,domates eklenir.
  • Küp doğranan havuç ve patates eklenerek biraz çevirip kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar sıcak su eklenerek ağzı kapatılır.
  • Kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişirilir.( yumuşacık olana kadar)
  • Krep malzemelerini mikserle çırparak kıvamına bakılır.( biraz akıcı olmalı)
  • Eğer tarife göre kıvamı tutmadıysa hafif un eklemesi yapılabilir.( krebin ince olması için  hamur akıcı olmalı)
  • Krep tavası ısınınca tereyağıyla hafif yağlanır.
  • Bir kepçe kadar alarak ince bir krep hazırlanır.
  • Sıcak su dolu bir kaba taze soğanın dalları ıslatılır.
  • Hazırlanan iç harçtan birer kepçe konularak soğanla iyice bağlanır.
  • Yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Servis yapmadan 15 dakika önce fırınlanır.
  • Afiyet olsun.
  • Arzuya göre tavuk ,hindi de kullanılabilir.
Maalesef not,misafir telaşından içinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum sonra eklerim inşaallah.

4 yorum:

  1. Çok güzel olmuşlar,soğan saplarının yeşili çok yakışmış Ellerıne saglık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım.Sevgilerimle...

      Sil
  2. milföy hamuru kullanılabilir mi krep yerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belkı hamur bıraz acılarak yapılabılsede agır olabılecegını dusunuyorum...

      Sil