MALZEMELER
- 3-4 tane patates
- 3-4 tane orta boy havuç
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 demet dere otu
- 1 su bardağı kadar süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez ( isterseniz)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Tuz ,karabiber
- 1-2 diş sarımsak
YAPILIŞI
- Patates haşlanarak soyulur.
- Ezilerek içine zeytinyağı ,tuz ,limon ve karabiber konulup karıştırılır.
- Dereotu incecik kıyılır.
- Patates hamurundan yumurta kadar alınarak yuvarlanır.
- Dere otlu tabağa bulanır.
- Küçük birer kase haline getirilir.
- Havuç rendelenerek tuz ve bir kaşık yağla suyunu çekene kadar kavrulur.
- Soğuyunca çırpılmış yoğurt,mayonez,ceviz ve sarımsak karıştırılır.
- Patates çanaklarına yerleştirilir.
- Servis yapılır...
Çok lezzetli bir salataydı, Kayra da bayıldı. Ben ayrıca görüntüsünü de çok seviyorum. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKayrama da sizlerede afiyetler olsun...teşekkürleeer...
Sil