MALZEMELER
- 4 dilim somon
- 2-3 tane orta boy soğan
- 1 limon
- Tuz,karabiber ve kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı yağ( istediğiniz)
- Yağlı kağıt ve alüminyum folyo
YAPILIŞI
- Baharat, tuz ve yağ bir tabakta karıştırılır.
- Balıkların her tarafına sürülür.
- Dikdörtgen şekilde fırın yağlı kağıdı kesilir.
- Halk doğranan soğanlardan balıklara yatak hazırlanır.( 4 er dilim dizerek)
- Üzerlerine balıklar yerleştirilir.
- Kalan soğan ve limon dilimleri üzerilerine konulur.
- Kağıdı katlayarak paket yapılır.
- Bu paketler folyoyla ikinci bir paket yapılır.
- Her tarafı iyice kapandıktan sonra tepsiye konulur.
- Önceden ısınmış 250 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.( emin olunmazsa biri açılarak bakılır)
- İster diyet yaparken ister normal zamanda afiyetle yenilir.
somonu çok seviyorum, yarın bu tarif denenecek..
YanıtlaSilEvet deneyin çok hafif oluyor...
YanıtlaSiliçine bol biber çeşitleriyle arpacık sogan ve sarımsaklı halini önce kagıt sora folyoyla kaplayarak yaptım 40 dk kapalı 10 dk üstü acık gelecek sekilde pişirildi afiyetle yenildi
YanıtlaSilMerhabalar...eminim süper olmuştur. Ellerinize sağlık. Selamlar
Sil