MALZEMELER ( yaklaşık 60-70 tane bir atımlık düğme çıkıyor )
- 250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı limonsuyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Ayrıyeten üzeri için marmelat veya reçel ( ben kuşburnu marmelatı,çilek ve portakal reçeli kullandım)
YAPILIŞI
- Unun ortası havuz yapılarak bütün malzemeler konularak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. (un önce 2-3 bardak sonra ihtiyaç oldukça yavaş yavaş eklenir)
- Hamurun kıvamı yumuşak olacak ama çok da yumuşak olursa pişerken dağılıyor.
- Hamur buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.
- Hamurdan fındıktan büyük ama cevizden de küçük parçalar alınır.
- Yuvarlanarak yağlı tepsiye konulur.
- Baş parmakla iyice tepsinin altına gelene kadar çukurlaştırılarak bastırılır.(Hafif çukur olursa pişince düzleşerek bozulur)
- Yada elde parmakla çukur hamurlar yapılarak tepsiye konulur.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşmeden çıkarılır.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra ortalarına arzu edilen malzemeler kullanılır.
- Çikolata,marmelat,reçel veya bal gibi...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder