Günışığı adını nereden, niçin almış bilemem ama ben bu dolmaya bayılıyorum...Yıllardır da yaparım.Eğer köz tadını sevenlerdenseniz durmayın yapın...Yıllar önce bir yemek programından alarak yapmaya başlamıştım. Haydi hemen yapalım...
MALZEMELER
- Yarım kilo küçük düzgün tipli dolma biberi
- 3 tane orta boy patlıcan
- Yarım kilo kıyma
- 1 Türk kahvesi fincanı çam fıstığı
- 1 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağına yakın su
- 2 yumurta
- Karabiber,tuz
YAPILIŞI
- Patlıcan közlenerek küçük doğranır.
- Kıyma ve tereyağı suyunu çekene kadar kavrulur.
- Kavrulunca ocak kapatılır.
- Ayrı bir yerde fıstıklar tavada hafıf renk alana kadar kavrulur.
- Kıymanın üzerine bir yumurta kırılır.
- Patlıcan, karabiber,önceden ıslatılmış kuş üzümü ve fıstık karıştırılır.
- Biberlerin ağzı itinayla kapak kesilerek açılır.
- Çatalla iki yerden delik açılır.
- Dolmaların içi doldurulur.
- Bir yumurta kasede çırpılarak dolamalar bu yumurtaya iyice bulanarak fırın kabına konulur.
- Dolmaların üzerine zeytinyağı yavaş yavaş hepsinin üzerine gezdirilir.
- Su yavaşça eklenerek önceden ısınmış200-250 derecelik sıcak fırına sürülür.
- Üzeri kızarana kadar pişirilir.
olsa da yesek :)) eline sağlık
YanıtlaSilOlsanız da ikram etsem ;)...Sağolun...Sevgiler...
SilHulya Hanim kolay gelsin iyi kosturmalar. Koz tadini severim en yakin zamanda deneyim bakayim ..
YanıtlaSilSelamlar
Teşekkür ederim Samire.Deneyin beğenirsiniz inşaallah...Sevgilerimle...
SilNe kadar ilginç bir tarif bu hiç duymamıştım. En çok biberlerin yumurtaya bulanarak fırına verilmesi farklı geldi.Gerçekten merak ettim, denemek lazım.
YanıtlaSilBence de dene çok değişik ve lezzetli oluyor.Pişman olmazsın .Hülyaya güven gerisini merak etme ;)
Sil