MALZEMELER ( PANDİSPANYA)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik un
- 1 paket kakao ( 2-3 yemek kaşığı)
- 1 çay kaşığı nescafe
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
İÇ DOLDUSU
- 1 paket pasta kreması ( tarife uygun hazırlanır )
- Pasta kreması yerine kremole veya şanti kullanılabilir.
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı elde doğranmış ceviz
- 2 tane muz
- 2-3 tane kivi
- 18-20 tane vişne
- 1 avuç kadar frenk üzümü
YAPILIŞI
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Diğer malzemeler eklenerek yağlı kağıt serili kalıba dökülür.
- Önceden ısınmış 170 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir. ( bakılarak )
- Çıkarılıp soğutulur.
- Kaşık yarımıyla etrafından bir parmak bırakarak geriden içi oyulur.( itinayla)
- Pasta kreması çırpılarak dolapta soğutulur.
- Krema soğuduktan sonra içine kırmızı meyveler hariç hepsi doğranarak karıştırılır. ( kırmızı meyve kremayı boyamasın diye)
- Pandispanyanın oyulmuş içine bir kat krema yayılır.
- Kırmızı meyvelerden yavaşça yerleştirilir.
- Kalan krema yine yayılır.
- Kırmızı meyvelerin kalanları üzerine dizilir.
- Pandispanayadan oyularak çıkan kek kırıntıları bir kenarda soğuyup kurumuş olurlar.
- Elde onlar yapıştırmadan ufalanır.
- Pastanın üzerine yapıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder