13 Nisan 2012 Cuma

Karışık Meyveli Köstebek Pasta

    Yapımı pek risk içermeyen meyveleri hususunda da tamamen seçim size kalmış nefis bir pasta.Ben frenk üzümü,vişne,kivi ve muz kullandım.Tercih sizin...



MALZEMELER ( PANDİSPANYA)


  1. 4 yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. Yarım su bardağı mısır nişastası
  4. 1 su bardağından 1 parmak kadar eksik un
  5. 1 paket kakao ( 2-3 yemek kaşığı)
  6. 1 çay kaşığı nescafe
  7. 1 paket kabartma tozu
  8. 1 vanilya
İÇ DOLDUSU

  • 1 paket pasta kreması ( tarife uygun hazırlanır )
  • Pasta kreması yerine kremole veya şanti kullanılabilir.
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı elde doğranmış ceviz
  • 2 tane muz
  • 2-3 tane kivi
  • 18-20 tane vişne
  • 1 avuç kadar frenk üzümü
YAPILIŞI

  • Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  • Diğer malzemeler eklenerek yağlı kağıt serili kalıba dökülür.
  • Önceden ısınmış 170 derecelik fırında yaklaşık bir saat pişirilir. ( bakılarak )
  • Çıkarılıp soğutulur.

  • Kaşık yarımıyla etrafından bir parmak bırakarak geriden içi oyulur.( itinayla)
  • Pasta kreması çırpılarak dolapta soğutulur.
  • Krema soğuduktan sonra içine kırmızı meyveler hariç hepsi doğranarak karıştırılır. ( kırmızı meyve kremayı boyamasın diye)

  • Pandispanyanın oyulmuş içine bir kat krema yayılır.
  • Kırmızı meyvelerden yavaşça yerleştirilir.
  • Kalan krema yine yayılır.
  • Kırmızı meyvelerin kalanları üzerine dizilir.
  • Pandispanayadan oyularak çıkan kek kırıntıları bir kenarda soğuyup kurumuş olurlar.
  • Elde onlar yapıştırmadan ufalanır.
  • Pastanın üzerine yapıştırılır.
  • Bu şekilde üzeri kaplanır.
  • Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
  • Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder