MALZEMELER ( hamur için) 11-12 tane tart için
- 125 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 1 yemek kaşığı susuz yoğurt
- Alabildiği kadar un
İÇ HARCI İÇİN
- 1 yemek tabağı dolusu doğranmış ıspanak( tepeli)
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dal taze sarımsak
- 2 tane kırmızı salça biberi( közlenmiş de olabilir)
- Üzerine atmak için rende kaşar
YAPILIŞI
- Hamur malzemesi karıştırarak yumuşak ele yapışmayan hamur yoğrulur.
- Dolapta ağzı kapalı bir şekilde on dakika dinlendirilir.
- Çıkarıp kolay şekil vermek için bir kez daha yoğrulur.
- Küçük bezelere bölerek silikon kalıplara yağlamadan yerleştirilir.( eğer silikon değilse yağlanır)
Bence ıspanak çok yakışmış ve farklı bir lezzet olmuş. Özellikle hamurunun kıvamı çok güzel. Tek lokmalıkları hep daha çok seviyorum:)
YanıtlaSilServis yapması ve misafiri de yerken yormaması açısından tek loklalıkları yapmak her zaman favorim olmuştur.
YanıtlaSilDenedik pek sevdik Hulya abla. Tesekkur ederiz tarifin icin :)..
YanıtlaSilPek sevindim beğenmenize.Selamlar...
Sil