10 Nisan 2012 Salı

Staliçni Salata ( Rus salatası)

     Kafamda ülkelere ait salatalar sıra sıra dizildiler beni bekliyorlardı.En doğru bilgileri topladıktan sonra yapayım diyerek Rus salatam bu güne kaldı.Azerbaycan da en yaygın olan salatalardan biridir.Staliçni başkent manasındadır. Rus salatası Amerikan salatasına göre dokusu daha sıvı ve birbirine yapışık değildir.Sebebide malzemeler önce doğranıp sonra haşlandığından dolayıdır...Ve fazlaca haşlanmaz.



MALZEMELER( BU MALZEMEYLE YAPILAN SALATA ÇOK FAZLA OLMAKTADIR ARZUYA GÖRE YARISI OLABİLİR)


  1. 500 gr bezelye
  2. 6 orta boy patates
  3. 5 orta boy havuç
  4. 3 normal salatalık
  5. 3-4 tane turşu salatalık
  6. 6 yumurta beyazı ( katı pişmiş)
  7. 1 su bardağı smetan ( süzme yoğurt veya krema benzeri birşey)
  8. 1 su bardağı kadar mayonez
  9. Bir kaç dal yeşil soğan ( yeşil kısımları)
  10. Bir kaç dal taze kişniş
  11. Bir kaç dal dereotu
  12. Tuz,karabiber


YAPILIŞI


  • Patates ve havuç küçücük küp doğranır.
  • Çok az suyla haşlanarak süzülür.( ben buharda pişirdim)
  • Sebzeler birbirine yapışmayacak şekilde haşlanır.
  • Bütün malzemeler küp şeklinde doğranarak büyük bir kapta birleştirilir.
  • Mayonez ve smetan miktarı arzuya göre azaltılıp çoğaltılabilir.
  • Bir kapta ikisi birlikte çırpılarak pürüzsüz hale getirilir.
  • Yeşillikler incecik kıyılır.
  • Hepsi birlikte karıştırılır.
  • Salatamız hazııır .
  • Afiyet olsun...

Not ,arzuya göre salataya kuşbaşı doğranarak didiklenmiş et de eklenebiliyor.

2 yorum:

  1. Hulya hanim elinize saglik olsun.
    Cok seviyorum bu salatayi.
    Yanliz bu salataya et de katliyor kus basi eti haslayip didiklenir/. Cok guzel oluyor..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Samire...Evet onuda demişlerdi etli yada etsiz de olabiliyor diye.Onu ayrıca belirtmeyi unutmuşum.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil