MALZEMELER (15 tane kek için)
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı( yaklaşık 50-60 gr)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paket)
- 1 vanilya
- 1 su bardağı ayıklanmış vişne
- Üzeri için arzu edilen krema( ben 1 poşet krem şanti kullandım)
YAPILIŞI
- Yumurta ve şeker çırpılır.
- Erimiş soğumuş tereyağı ve süt eklenir.
- Un,vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır.( un elenir)
- En son vişne eklenir.
- Ben vişneler keki pembe yapmasın, tek tek görünsün istediğim için kalıba döktükten sonra vişneleri içine batırarak koydum.
- İster silikon kalıplara isterseniz kağıt koyduğunuz kalıplara paylaştırılır.( ben silikon kalıp kullanıp piştikten sonra servis kağıtlarına aldım)
- Önceden ısınmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Soğuyunca üzerileri süslenir.
- Afiyet olsun...
makarna salatası burada, önce bu sonra sizin tatlı
YanıtlaSil;)))
Sil