12 Nisan 2012 Perşembe

Sosyete Mantısı

    Canınız eğer mantı istiyorsa ve bir türlü yapmaya vaktiniz yoksa tamda size göre bir tarif...Gerçek mantıyı aratmayacak kadar da lezzetli...On dakikanızı ayırarak haydi yapımına geçelim ;)



MALZEMELER


  1. 2-3 tane yufka ( burada yufka olmadığı için orta boy lavaş kullandım)
  2. 1 çay bardağı sıvı yağ
  3. 1 çay bardağı süt
  4. Yarım çay bardağı su
  5. Yarım kilo kıyma
  6. 2-3 tane soğan
  7. Tuz,karabiber,pul biber ve kuru reyhan
  8. Arzuya göre taze maydanoz
ÜZERİ İÇİN

  1. Sarımsaklı yoğurt
  2. 2-3 kaşık tereyağı 
  3. Pulbiber
YAPILIŞI

  • Soğan incecik kıyılır.(mümkünse elde)
  • Baharatlarla birlikte kıyma iyice yoğrulur.
  • Su,süt ve sıvı yağ karıştırılır.
  • Yufkalar yayılarak ikiye kesilir.
  • Sütlü sıvıdan sürülür.
  • Kıymalı harçtan her yerine yayılır.
  • Sıkıca ince rulo yapılır.
  • Yufkalar bitene kadar bu şekilde tamamlanır.
  • İçine yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Kalan sıvı harcı fırçayla üzerilerine sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pişene kadar bekletilir.
  • Çıkarıp küçük küçük kesilir.( benin ki buradaki lavaşlar çok ince olmadığı için biraz daha kalın oldu)
  • Servis tabağına alınır.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağıyla pul biber gezdirilir.
  • Sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsun..
NOT, inşaallah bir sonraki postta diyet mantı yayınlayacağım beni takip etmeye devam edin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder