MALZEMELER
- 2-3 tane yufka ( burada yufka olmadığı için orta boy lavaş kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Yarım kilo kıyma
- 2-3 tane soğan
- Tuz,karabiber,pul biber ve kuru reyhan
- Arzuya göre taze maydanoz
ÜZERİ İÇİN
- Sarımsaklı yoğurt
- 2-3 kaşık tereyağı
- Pulbiber
YAPILIŞI
- Soğan incecik kıyılır.(mümkünse elde)
- Baharatlarla birlikte kıyma iyice yoğrulur.
- Su,süt ve sıvı yağ karıştırılır.
- Yufkalar yayılarak ikiye kesilir.
- Sütlü sıvıdan sürülür.
- Kıymalı harçtan her yerine yayılır.
- Sıkıca ince rulo yapılır.
- Yufkalar bitene kadar bu şekilde tamamlanır.
- İçine yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Kalan sıvı harcı fırçayla üzerilerine sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pişene kadar bekletilir.
- Çıkarıp küçük küçük kesilir.( benin ki buradaki lavaşlar çok ince olmadığı için biraz daha kalın oldu)
- Servis tabağına alınır.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağıyla pul biber gezdirilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Afiyet olsun..
NOT, inşaallah bir sonraki postta diyet mantı yayınlayacağım beni takip etmeye devam edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder