MALZEMELER ( ben malzemenin yarısını yaptım)
- 2 su bardağı kadar pirinç ( basmati kullanıyorum)
- 1 Kase kadar fıstık
- 1 kg kadar et
- 100 gr kadar tereyağı arzuya göre sıvı yağ
- 3 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı kadar tane karbiber
YAPILIŞI
- Eğer fıstıklar kabuklu ise tavaya konularak kuru kuruya biraz çevrilerek kavrulur.
- Yayılmış gazete kağıdı üzerine alınarak soğutulup soyulur.
- Eğer kabuksuz ise bir tavada önce kavrulmaya başlanarak sonra bir kaşık tereyağı ekleyip kavrulmaya devam edilir.
- Pirinç üzerine ılık tuzlu su dökülerek yarım saat kadar bekletilir.
- Et üzerine tane karabiber ve tuz eklenerek yumuşacık olana kadar pişirilir.( düdüklüde ise 20 dakika)
- Pilav yapılacak tencereye fıstıklar ve tereyağı konularak karıştırılır.
- Pirinç iyice yıkanarak fıstığa eklenir.
- Birlikte iyice kavrulur.
- Eğer eti üzerinde servis yapmak istenirse pilava eklenmez yoksa et küçük parçalara ayrılarak pirince eklenir.
- Üzerine sıcak et suyundan üç su bardağı eklenerek altı kısılır.
- Yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine havlu peçete kapatarak kapağı kapatılır.
- Sofra bezine sararak yaklaşık yarım saat kadar dinlendirilir.
- Servis tabağına alarak üzerine konulacak etler kemiklerinden ayrılıp didiklenir.( ben kuşabaşı doğrayıp koydum)
- Sıcak servis yapılır.
- Yanında mutlaka ayran tavsiye olunur.
- ...Yok eğer illede ayran istemiyorum derseniz de yapacağım bir şey yok tabi ;)
Ayy ayy ayy çok lezizz hiç uğraşamıycam bi tabak uzatı verin :)))
YanıtlaSilHemen caan baş üste buyurun... ;)
Sil