13 Nisan 2012 Cuma

Diyetik Mantı

      Dünkü yayında yazamadım bugünde diyet yapanlara özel tarifim.Yani yine yalancı mantı ama diyetik şekilde...



MALZEMELER

KREBİ İÇİN


  1. 2 yumurta
  2. 1 çay bardağı süt
  3. 1 çay bardağı su
  4. 1 çay bardağı kadar yulaf ezmesi ( robotta un haline getirilmiş) göz kararı bakılır gerekirse yulaf unu eklenir.( Azerbaycanda gerkules)
  5. Tuz
İÇ HARÇ İÇİN

  1. 300 gr kadar kıyma
  2. 1 orta boy soğan
  3. Arzu edilen baharatlar
  4. Arzuya göre maydanoz ( kıyılmış)
ÜZERİ İÇİN SARIMSAKLI YOĞURT


YAPILIŞI

  • Krep malzemesi çırpılır.( kıvamına bakılarak yulaf unu eklenebilir)
  • Tavaya krebe hazırlanarak hafif yağlanır.
  • İnce bir şekilde dökülerek iki taraflı pişirilir.
  • İç harç hazırlanarak krebi iki parçaya kesip yayılır.
  • Rulo yapılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Üzerine su, süt ve hafif sıvı yağ karışımı fırçayla sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkararak küçük küçük doğranır.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber veya sumak atılarak sıcak servis yapılır.
  • Afiyet olsuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder