MALZEMELER (8-10 börek için)
İÇ HARÇ
- Yarım kilo kıyma
- 2 baş soğan
- 1 çay bardağı ceviz
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber,kırmızıbiber
- Tereyağı ve sıvı yağı( arzuya göre miktarı ayarlanır)
- Yarım çay bardağı ince köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
DİĞER MALZEMELER
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yufka
ÜZERİ İÇİN
- Galeta unu
- 2 yumurta
- 1-2 kaşık süt
- 1-2 kaşık tereyağı
YAPILIŞI
- Kıyma tavaya konularak suyunu çekene kadar kavrulur.
- Küçük kıyılmış soğan ve yağı eklenerek iyice kavrulur.
- Bulgurun üzerine sıcak su konularak kabartılır.
- Salça ve baharatları eklenerek ocak kapatılır.
- Kabarmış bulgur,ceviz ve kıyılmış maydanoz eklenir.
- 1 çay bardağı süt ,1 yumurta ve sıvı yağ karıştırarak yufkaya sürülür.
- İkinci yufkayı üzerine koyduktan sonra yine sıvı harçtan sürülür.
- Arzuya göre 8 veya 10 parçaya kesilir.( sigara böreği gibi)
- Hazırlanan harçtan 2-3 kaşık alarak bolca konulur.
- Kenarları içe katlanır.
- Kalın bir börek olarak sarılır.
- 2 yumurta ve 1-2 kaşık süt çırpılır.
- Börekler önce sıvı harca sonra galeta ununa bolca batırılır.
- Aslında bol kızgın yağda kızartılırsa daha lezzetli oluyor ama ben hafif olması açsından fırında yapıyorum. ( tercih sizin)
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekler dizilir.
- Her böreğin iki tarafına küçücük tereyağı parçası kesilerek konulur.
- Önceden ısınmış 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Sıcakken servis yapılır.
Hulya hanim elinize saglik. Yalanci malanci guzel olmus,..
YanıtlaSil3 grup misafir mi.. Masallah kalmaz tabi.
o 3 grup icinde benim tanidiklardan kimler vardi. Bir daha agirladiginda selam soylersin hepsine..
Sevgiler canim..
Sağolasın Samire ...Bazen yalancılar gerçeğini aratmıyor( gerçi eşim yemeğe yalancı dememem hususunda uyarsa da ;)... )...Şimdiii bir düşüneyim üniversite ekibi olmadıkları için zannedersem tanımıyorsundur.Yinede aleykümselam...;)
Sil