MALZEMELER
- 1 buçuk paket herhangi bir şekerli bisküvi ( ben pötibör kullandım)
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı( eritilmeden 2 kaşık eriyince çoğalıyor)
- 1 paket labne ( 200 gr)
- 1 paket 200 gr lık marcarpone peyniri ( yoksa onun yerine de labne)
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı tepeli un
- 1 portakal ve 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı susuz yoğurt ( ben smetan kullandım)
Üzeri için 120 yada 150 gr kadar çikolata ve 3 kaşık krema
YAPILIŞI
- Bisküvi ezilerek un gibi yapılır.
- İçine erimiş tereyağı ve pekmez eklenerek iyice karıştırılır.
- Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serilir.
- Hazırlanan bisküvi kırıntısı iyice sıkıştırılır.
- Gerekirse altı düz olan su bardağı ile basılır.
- Yumurta ve şeker köpük olana kadar çırpılır.
- Varsa suyu süzülerek yoğurt ve peynirler eklenir.
- Limon ve portakal rendesi ve un eklenerek karıştırılır.
- Hazırlanan tabanın üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 1 saat pişirilir.
- Eğer pastanın üzeri çatlamasın isterseniz su dolu bir kabın içine benmari usulü oturtarak pişirilebilir.
- Büyük bir tencereye içine su kaçmamak şartıyla daha küçük bir kap oturtularak benmari usulü çikolata eritilir.
- İçine krema eklenerek çırpılır.
- Eğer çikolatası daha çıtır olmasını isterseniz krema eklemeye de bilirsiniz.
- Çikolata soğumadan hemen kalıptan çıkarılan Cheesecake'nin üzerine sürülür.
- Arzuya göre üzeri süslenebilir.( ben çikolata kullandım.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder