MALZEMELER
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı limonsuyu
- 1 tatlı kaşığı kabartmatozu
- 65 gr erimiş soğumuş tereyağı
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Alabildiği kadar un
- 1 kuru soğan kavrulur
- Yarım kilo kadar mantar ayrı biryerde suyu çekene kadar pişirilir.
- Yarım kilo kadar ıspanak kavrulan soğana eklenerek biraz kavrulur.
- Mantar eklenir suyunu çeken harcın altı kapatılır.
- 1 su bardağı kaşar eklenir.
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı margarin yada tereyağı
- 1 buçuk bardak süt
- Tuz karabiber...Hepsi birlikte muhallebi kıvamında pişirilir.
- Malzemeler hamur haline getirilip yağlanmış tepsiye yada tart kalıbına yayılır.
- Pişirilen ıspanak harç ve beşemal sos birbirine karıştırılır.
- Açılan hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır.
- Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
Bu tarifi denedim yiyenler cok begendi ama diyetimi bitirir bitirmez kendime ozel yapip tadmak istiyorum:)SENI SEVIYORUM TEYZEM
YanıtlaSilKevsercim tadlarini bilipte yiyememek biraz kotu ama insaallh birlikte yapariz ve yeriz :D
YanıtlaSil