26 Haziran 2011 Pazar

Cevizli Erişte Salatası

    Bugün ki tarifim olan erişte aslında ev yapımı olursa çok daha lezzetli oluyor...Ama benim gibi şimdi nerden bulacağım derseniz pastavilla makarnanın eriştesinden kullanırsınız...Yada olmadı mantı hamurundan kalan veya özel olarak aynı hamurdan hazırlayıp erişte kesebilirseniz daha harika olacaktır...Neyse orası sizlere kalmış...



MALZEMELER

  1. Yarım paket erişte veya bir tabak erişte
  2. 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  3. 1 çay bardağı herhangi bir sünme kabiliyeti olan peynir ( ben kaşar kullandım )
  4. 2 kaşık tereyağı
  5. Pulbiber ve tuz
  6. Süslemek için maydanoz
YAPILIŞI


  • Tuzlu kaynar suda erişteler yumuşayana kadar haşlanır.
  • Süzdürülür.
  • Hemen sıcakken tavada erittiğimiz tereyağına ceviz ve pulbiber ekleyerek bir iki kaşığı ayrılıp erişteye karıştırılır.
  • Peynirinde bir kaşığını ayırıp içine karıştırılır.
  • Kalan cevizli yağla peynirle süslenir.
  • Sıcakken servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder