MALZEMELER
- 600-700 gr kemikli kuzu eti
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon
- 2-3 diş sarımsak
- Tane karabiber ( ben birde tane kişniş kullandım )
- Bir kase haşlanmış nohut
- Et , karabiber ve kişniş düdüklü tencereye konularak 20 dakika kadar kaynatılır.
- Soğutulup süzüp didiklenir.
- Tekrar tencereye suyun içine etler konulur.
- Bir tavada biraz yağda 3 kaşık un kavrulur.( tam pembeleşmesi gerekiyor )
- Bir bardak kadar soğuk su kavrulmuş unun üzerine dökülerek ocaktan alınır.
- Telle iyice çırpılır.
- Topağı açılmış un tenceredeki et ile suyunun içine karıştırarak dökülür.
- Nohut eklenir ( haşlanmış )
- Birlikte kaynatılır.
- Limon sıkılır üzerine yumurta sarısı ve sarımsak dövülür.
- Terbiye malzemesi iyice çırpılarak tencereye eklenir.
- Bir iki taşım kaynatılarak ocağın altı kapatılır.
- Servis yaparken istenirse üzerine tekrardan yağ nane yakılabilinir .( ben sade kullnıyorum )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder