MALZEMELER
- 1 büyük veye iki küçük yemeklik kabak
- 1 orta boy patates
- 2 orta boy kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet nane
- Yarım demet dereotu
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt veya yoğurt
- 1 paket kabartmatozu
- Tuz , karabiber ve pul biber
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 su bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
- Süt mikserle kabarana kadar çırpılır.
- Sıvı yağ ve yoğurt eklenir.
- Rendelenmiş veya rondo dan geçirilmiş sebzeler eklenir.
- Kalan bütün malzemeler eklenerek çırpılır.
- Arzuya göre ister kalıba istenirse tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 1 saat kadar pişirilir.
- 45 dakikadan sonra bıçakla bakılıp öyle pişirilmeye devam edilir.
- Kalıptan alınan kekin üzerine sarmsaklı mayonezli yoğurt dökülür.
- Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder