MALZEMELER
- 10 yaprak milföy
- Nutella yada çokokrem
- Toz şeker ve çekilmiş fındık
- Milföy hamurları buzluktan çıkarılıp tezgaha dizilir.
- Hamurlar henüz çözülmeden çikolatalar sürülür.
- Aradan bir beş dakika geçince hafif çözülmüş hamurlar boyuna 6 parçaya kesilir.( eğer çok çözülürse eriyip sarılmaz )
- Her milföyden 2 tane kıvrık çıkacaktır.
- Uzun kestiğimiz hamurun biri kıvırarak sarılır.
- Bu kıvrığı alıp hemen diğer uzun hamura konulup sarılır.
- En son olarak 3 cü uzun hamurada sarıldıktan sonra yatırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Yani üst üste üç cubuğu sarmış oluyoruz.
- Bu işlem bitene kadar devam edilir.
- 10 milföyden 20 kıvrık çıkacaktır.
- Elinle yada fırça yardımıyla kıvrıkların üzerine su sürülür.
- Bolca toz şeker serpilir.
- Orta kısımlarına biraz döğülmüş fındık konularak el ile biraz bastırılır ki dökülmesin .
- Öncadan ısıtılmış 180-200 derecede pişirilir.
- Çay kaynayana kadar çıtır çıtır kıvrıklarımız hazır.
- Afiyet olsuuun....
Çok gözel olmuş Hülya xanim. Mehmet hoca kantinin yemeklerini yememekte haklı:)
YanıtlaSil