MALZEMELER ( PİLAV İÇİN )
- 2 su bardağı pilavlık pirinç ( ben basmati pirinç kullandım )
- 1 orta boy soğan
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ yada zeytinyağı
- 2-3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2-3 yemek kaşığı çam fıstığı
- Yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabibar
- 1 çay kaşığı tarçın ( istenirse )
- 1 yemek kaşığı tuz ve şeker
- Bir kaşık tuzla pirinç sıcak suda 1-2 saat bekletilir.
- Soğan ince kıyılıp yağda kavrulur.
- Fıstık bir tavada kuru kuruya kavrulur ( 5 dakika )
- Üzüm ılk suda 10 dakika bekletilir.
- Pirinç yıkanıp süzülüp soğana eklenir.
- Bir-iki karıştırıp baharatlar ve fıstık , üzüm eklenir.
- Kaynamış üç su bardağı su eklenir.
- Kısık ateşte kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Tencerenin ağzına havlu peçete konulup bir saat kadar dinlendirilir.
- Kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır.
- 600-700 gr ciğer ( ben tavuk ciğeri kullandım kuzuda olabilir.)
- 2-3 tane orta boy soğan
- Biraz sıvıyağ ( yada tereyağı )
- Tuz , karabibar ve kekik
- Ciğerler yıkanıp bir tencerede tuz atılarak bir-iki taşım kaynatılır.
- Süzülür.
- Soğanlar piyaz doğranıp bir tavada arasıra karıştırarak kavrulur.( kahverengi olana kadar )
- Ciğerler karışıma eklenir.
- Baharatlarıda eklenerek 5-10 dakika da kapağı kapalı pişirilip ocak kapatılır.
- On dakika dinlendirilir arkadaşı pilavla servis yapılır.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder