MALZEMELER ( HAMUR İÇİN )
( 25-30 cm lik iki pizza için )
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı kurumaya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1-2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- Alabildiği kadar un
- 1 yemek kaşığı ketçap ( eğer yoksa domates salçası )
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kekik ve karabiber
- 2 tane orta boy kabak
- 2 tane orta boy patlıcan
- 2 tane yeşil dolma biber
- 2 tane kırmızı közlenmiş biber
- Yarım kilo mantar
- Bir tabak kaşar rendesi
- 2-3 tane domates
- Biraz sıvıyağ
- Kurumaya , şeker ve su beş dakika bekletilip diğer malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.Kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
- Üzeri kapatılıp bir saat kadar dinlendirilir.
- Mantar ince ince doğranıp geniş bir tavaya alınıp biraz sıvıyağla karıştıra karıştıra ağzı açık bir şekilde kavrulur.
- Mantarlar bir tabağa alınıp aynı tavaya kabak ve patlıcan ay şeklinde doğranıp konulur.
- Halka doğranmış yeşil biberler eklenir.
- Suyunu salmaması için yüksek ateşte karıştırarak kavrulur.
- Köz biber ince doğranır.
- Hamur ikiye ayrılıp yuvarlak tepsi yada ben tart kalıbı kullandım açılıp yayılır.
- Üzerine sos karıştırarak sürülür.
- Kaşarın bir kısmı serpilir.
- Mantarlar , kabak , patlıcan , biberler sırayla dizilir.
- Kabuğu soyulmuş domatesler halka halka doğranıp üzerine dizilir.
- En üste kalan kaşarlar serpilir.
- El ile biraz bastırılır ki malzeme birbirini tutsun.
- Tepside bu şekilde yarım saat dinlenir.
- Sıcak fırına sürülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder