MALZEMELER
- 5-6 tane orta boy yada hafif uzun patlıcan
- 3 tane domates
- 2 diş sarımsak
- 2 soğan
- 2 tane yeşil dolma biber
- 1 tane kırmızı közlenmiş biber ( veya közlenmemiş te olabilir )
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yeterince zeytinyağı
- Bir kaşık şeker ve tuz
- Patlıcanlar alaca soyulur.
- Boyuna ince ince kesilir.
- Kızgın yağda kızartılır.
- Kızaran patlıcanlar kapalı bir kaba konulur. ( diğer malzemeler hazırlanana kadar yumuşaması için )
- Dolma biberler ince ince doğranıp kızartılır.
- Soğan halka halka doğranır.
- Ağzı açık bir tavada kavruluır.
- İşin püf noktası soğanın karemelize olana kadar kavrulması.
- Sarımsak doğranarak eklenir.
- Salça konulurak karıştırılır.
- Kabuğu soyularak doğranan domatesle kavrulmaya devam edilir.
- Kıyılmış kırmızı biberler eklenir.
- Şeker ve tuz eklenir.
- Ocağın altı kapatılıp beş dakika dinlendirilir.
- Patlıcanların bir ucuna bir kaşık domatesli harçtan ve bir dilim kızarmış yeşil biber konulur.
- Yavaş yavaş sarılarak fırın kabına alınır.
- Bütün patlıcanlar bu şekilde tamamlanır.
- Kalan harç olursa tepsiye dökülür.
- Yarım çay bardağı su eklenir.
- Fırında ( veya tavadada olabilir.) patlıcanla harcı özdeşleşene kadar on dakika fırınlanır.
- Ilık servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder