MALZEMELER
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı tepeli un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema (200 gr )
- 1 poşet krem şanti
- 7-8 kaşık şeker
- 2-3 parça damala sakızı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 3 yemek kaşığı su
- 1 paket karemelli çikolata ( metro kullandım )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4-6 yaprak milföy hamurunun üzerine el ile su sürüp üzerine şeker serpilir.Küçük küçük karelere kesip fırında kızartılır.Soğutularak kullanılır.
- Döğülmüş fındık
- Süt , un , şeker ve nişasta karıştırarak pişirilir.
- Tereyağı ve damla sakızı eklenir.
- Muhallebi kıvamına gelince bir kenara alınıp iyice soğutulur.
- Krem şanti ve krema eklenerek mikserle çırpılır.
- Kaselere paylaştırılır.
- Karemelin şekeri ocağa konulup karıştırarak eritilir.
- Rengi değişerek eriyen şekere suyu eklenir.
- Metro çikolata , krema ve tereyağı eklenerek ocak kapatılır.
- Karemel sos bu şekilde daolapta bekletilerek lazım olduğunda ısıtarak kullanılır.
- Bir gece bekleyen muhallebi servis yapılacağı zaman bir iki kaşık sos dökülüp milföy çıtırlarından dökülür.
- En üst üstüne de döğülmüş fındıkla servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder