2 Haziran 2011 Perşembe

Muzlu Kup

      Yazın muhallebi ve dondurmamsı hafif tatlılar zannedersem en tercih edilenler  oluyordur...Hem hafif hemde sağlıklı...Kuplarda birkaç ana madde var bunlarla değişiklikler yaparak çok nefis şeyler üretilebiliniyor...Buyrun hemen yaparak çocuklarımızı hatta büyük çocuklarıda sevindirmeye ne dersiniz.?...



MALZEMELER (7-8 porsiyon )

  1. 2 tane muz
  2. 1 litre süt
  3. 1 su bardağı şeker ( 200 ml  lik bardak )
  4. 1 su bardağı un
  5. 1 poşet krem şanti
  6. 3 kaşık nutella ( krem çikolata )
  7. 3 kaşık krema
  8. 3 kaşık süt
  9. 1 paket damla çikolatalı bisküi
  10. Süslemek  için rulo gofret
  11. Vanilya 
YAPILIŞI

  • Süt , un ve şeker ocağa konulup tel ile karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirilir.
  • Bir kenara alınıp  tam soğutulur. ( yalnız ılık bile olursa kıvamı güzel tutmaz )
  • Toz krem şanti soğuyan muhallebiye dökülüp beş dakika mikserle çırpılır.Vanilya da eklenir.
  • Muzlar blenderle ezilip muhallebiye eklenerek iyice karıştırılır.
  • Bir paket bisküi poşetin içine konulup iyice ezilir.
  • Kuplara paylaştırılır.
  •  3 kaşık süt ,3 kaşık nutella  ve 3 kaşık krema tavada ılıtılıp iyice karıştırarak çikolata sos elde edilir. ( isteyen hazır çikolata sos da kullabilir.)
  • Bu sos daha ılkken birer kaşık bisküi eziklerinin üzerine dökülür.
  • Muhallebiler kuplara paylaştırılır.
  • Üzerlerine kalan sos dökülür.
  • Buzdolabında soğutularak servis yapılır.
  • Afiyetle ımmmmmm yeniiirrr... 


3 yorum: