MALZEMELER (7-8 porsiyon )
- 2 tane muz
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker ( 200 ml lik bardak )
- 1 su bardağı un
- 1 poşet krem şanti
- 3 kaşık nutella ( krem çikolata )
- 3 kaşık krema
- 3 kaşık süt
- 1 paket damla çikolatalı bisküi
- Süslemek için rulo gofret
- Vanilya
- Süt , un ve şeker ocağa konulup tel ile karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirilir.
- Bir kenara alınıp tam soğutulur. ( yalnız ılık bile olursa kıvamı güzel tutmaz )
- Toz krem şanti soğuyan muhallebiye dökülüp beş dakika mikserle çırpılır.Vanilya da eklenir.
- Muzlar blenderle ezilip muhallebiye eklenerek iyice karıştırılır.
- Bir paket bisküi poşetin içine konulup iyice ezilir.
- Kuplara paylaştırılır.
- 3 kaşık süt ,3 kaşık nutella ve 3 kaşık krema tavada ılıtılıp iyice karıştırarak çikolata sos elde edilir. ( isteyen hazır çikolata sos da kullabilir.)
- Bu sos daha ılkken birer kaşık bisküi eziklerinin üzerine dökülür.
- Muhallebiler kuplara paylaştırılır.
- Üzerlerine kalan sos dökülür.
- Buzdolabında soğutularak servis yapılır.
- Afiyetle ımmmmmm yeniiirrr...
bayildim cok guzel tam benlik
YanıtlaSilbayildim cok guzel tam benlik
YanıtlaSilBayilmakla kalmayip deneyin bence...
YanıtlaSil