27 Haziran 2011 Pazartesi

Kabak Pizzası ( hamursuz )

   Malum son günler hep sizinle paylaştığım gibi yaz geliyor ağır ve yağlı hamurlu şeyler yapmak istemiyorum...Bu günkü pizzamız diyet yemeği olarak da yapabilirsiniz...Eğer sebze severseniz güzel bir alternatif...Belkide üzerindeki kaşar ve salamın hatırına çocuklarınızada yedirebilirsiniz...



MALZEMELER

  1. 2-3 tane orta boy kabak
  2. 1 küçük patates
  3. 1 soğan
  4. 3 yumurta
  5. 1 çay bardağı süt
  6. Yarım çay bardağı madensuyu
  7. Yarım demet dereotu
  8. Birkaç dal taze nane ( üzerini süslemek için )
  9. 3 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
  10. Yarım tabak kaşar rendesi 
SOSU İÇİN

  1. 1 yemek kaşığı ketçap
  2. 2-3 kaşık sıvıyağ
  3. Yarım kaşık mayonez
ÜZERİ İÇİN

  1. Dilimlenmiş salam ( yada arzu ettiğin başka şey )
  2. 5-6 tane kiraz domates
  3. Yarım tabak rende kaşar 
YAPILIŞI

  • Kabak , patates ve soğan rendelenir.
  • Üzerine bir kaşık tuz atılır beş on dakika bekletilir. ( süzekte )
  • Yumurta çırpılır.
  • Diğer malzemeler karıştırılır.
  • Kabağın suyunu el ile iyice sıkarak alınıp malzemeye eklenir.
  • Karabiber ve pulbiber eklenir.
  • Yuvarlak tepsiye yağlı kağıt serilip malzeme dökülür.
  • Önceden ıstılmış fırında 20-25 dakika piştikten sonra tekrar tepsiyi çıkararak kaşıkla sosu gezdirilir.
  • Bir tutam kaşar serpip domates yarımlarıyla salam dilimleri dizilip kalan kaşar serpilir.
  • Tekrar fırında kaşarı eriyip kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılıp beş dakika dinlendikten sonra servis yapılır. 
  • Taze nane kıyılarak üzerine serpilir.
  • Afiyetler olsun efendim... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder