MALZEMELER
- 2-3 tane orta boy kabak
- 1 küçük patates
- 1 soğan
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı madensuyu
- Yarım demet dereotu
- Birkaç dal taze nane ( üzerini süslemek için )
- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
- Yarım tabak kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 2-3 kaşık sıvıyağ
- Yarım kaşık mayonez
- Dilimlenmiş salam ( yada arzu ettiğin başka şey )
- 5-6 tane kiraz domates
- Yarım tabak rende kaşar
- Kabak , patates ve soğan rendelenir.
- Üzerine bir kaşık tuz atılır beş on dakika bekletilir. ( süzekte )
- Yumurta çırpılır.
- Diğer malzemeler karıştırılır.
- Kabağın suyunu el ile iyice sıkarak alınıp malzemeye eklenir.
- Karabiber ve pulbiber eklenir.
- Yuvarlak tepsiye yağlı kağıt serilip malzeme dökülür.
- Önceden ıstılmış fırında 20-25 dakika piştikten sonra tekrar tepsiyi çıkararak kaşıkla sosu gezdirilir.
- Bir tutam kaşar serpip domates yarımlarıyla salam dilimleri dizilip kalan kaşar serpilir.
- Tekrar fırında kaşarı eriyip kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkarılıp beş dakika dinlendikten sonra servis yapılır.
- Taze nane kıyılarak üzerine serpilir.
- Afiyetler olsun efendim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder