MALZEMELER
- 1 kutu ( iki poşet ) krem şanti
- 2 limon
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket kakao
- 1 çay kaşığı nescafe
- 4 yumurta
- 1 buçuk çay bardağı toz şeker
- 1 paket hazır çikolatalı sos ( veya bir paket bitter çikolata )
- 1 paket burçak bisküi
- İki poşet şanti bir bardak sütle mikserlenir.Dolaba konur.
- Yumurtaların akı ayrı sarısı ayrı konulur.
- Aklar mikserle 10-15 dakika köpük haline getirilir.
- Sarılar üzerine toz şeker eklenerek 10 dakika açık sarı olana kadar mikserlenir.
- Bu iki yumurta tahta kaşık yardımıyla karıştırılır.( köpüğünü söndürmeden )
- Önceden çırpılan şanti yumurtalara eklenir.
- Şantili yumurta karışımı ikiye ayrılır.Bir kısmına kakao , nescafe ve damla çikolata eklenir.Yavaşca karıştırılır.
- Diğer yarıya iki limon kabuğu ve ince ince kıyılmış limon dilimleri eklenir.
- Bisküi robottan geçirilip içine folyo yada streç yayılmış bir kalıba bisküi kırıkları serilir.
- Üzerine kakaolu bölüm serilir.
- Daha sonra limon bölümüde serilir.
- Kabın ağzı streçle kapatılıp buzluğa konulur.
- Servis yapılacağı zaman önceden pişirilip soğutulan sos dökülerek servis yapılır.
canım çekti nolcak şimdi böyle güzel şeyler yapıyonuzzzz.
YanıtlaSiladsiz arkadasim sende yap canin cektiyse...:D
YanıtlaSilHulya hanim eline saglik olsun cok guzel olmus bayildim..
YanıtlaSilBu arada ben Samire azerice olan sitemden yazdim mesaji..
Selamlar sevgiler..
Teşekkürler Samire ...Yesen eğer övünmek gibi olmasın ama bayılırsın;) Maaşallah sende de her dilde blog varmış...Başarıların devamını dilerim...Selamlar...
Sil