MALZEMELER ( ALT TABANI İÇİN )
- 2 paket yulaflı bisküi ( burçak )
- 150 gr eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı rondodan geçirilmiş fındık ( eğer arzu edersen )
- 250 gr çilek
- 200 ml krema
- 400 gr labne peyniri
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı çilekli toz jöle ( güvenilir yerden markadan alınır )
- 2 yemek kaşığı su
- 1 paket hazır meyveli sos
- Çilek dilimleri
- Nane yaprakları
- Bisküileri rondodan geçirilir.
- Tereyağı eritilip eklenir.
- Fındık eklenir.
- Hepsi birlikte yoğrulur.
- Tart kalıbına streç film serilir. ( yaklaşık 25 cm lik bir kalıp yada tepsi )
- Bisküi karışımını kalıbın tabanına ve yanlarına doğru bastırarak yayın.
- Buzdolabında bekletin.
- Kremaya pudra şekerini koyup mikserle çırpın.
- Peyniri ekleyip 2 dakika daha çırpın.
- Bir kase ayıklanmış çileği rondodan geçirip karışıma ekleyin.
- Jöleyi iki kaşık sıcak suya koyup karıştırın soğuyunca karışıma ekleyin.( yalnız ılk olursa krema sulanır çok soğuk olursa parça parça kesilir. Bu dengeyi iyi tutturmak lazım )
- Buzdolabından çıkarılan alt tabanın üzerine krema dolgusunu doldurun.
- Hazır meyve sosu tarifine göre pişirip soğutun. ( bu sosun yarısı fazla geliyor onuda dolapta saklayıp dondurmalarınızı süsleyebilirsiniz.)
- Gönlünüze göre şekiller yapın ben ebru çiçekleri yaptım.( kaşıkla birer tatlı kaşığı nokta koyup kürdanla yanlara açtım )
- Naneyle süsleyip en az üç saat dondurucuda bekletip servis yapın.
- Nane ve çilekler derin dondurucudan çıkınca yapılsa daha iyi olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder