MALZEMELER
- 250 gr yumuşak margarin yada tereyağı ( ben tereyağı kullandım )
- 1 su bardağı hindistancevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı içine akı dışına
- Alabildiği kadar un
- Üzerine batırmak için tekrardan hindistancevizi
- Unun ortası havuz yapılıp ortasına diğer malzemeler konulur.
- Yumurtanın akını dışı için ayırırız.
- Ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapılır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde alınıp yuvarlanır.
- Önce çırpılmış yumurtaya sonra bol hindistancevizine bulanır.
- Tepsiye yağlı kağıt serilerek dizilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
- Afiyetle mis gibi ımmmmmmm yenir....
- Çokta nefis olur...
- Bu kurabiyede kabartmatozu kullanılmıyor. ( yani unutmadım )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder