21 Haziran 2011 Salı

Hindistancevizli Kurabiye

   Daha öncede bahsettiğim gibi kurabiye yapmayı çook severim...Her türlüsünü...Bugün ki kurabiyeyi evveliyatını bilmem ama genç kızlık halimden beri yaparım...Genelde kurabiyeler uzun süre dayanıklıdır ama bu ancak 2-3 gün durabiliyor...Oda içinde ki hindistancevizinden olsa gerek...



MALZEMELER

  1. 250 gr yumuşak margarin yada tereyağı ( ben tereyağı kullandım )
  2. 1 su bardağı hindistancevizi
  3. 1 su bardağı pudra şekeri
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 yumurta sarısı içine akı dışına
  6. Alabildiği kadar un
  7. Üzerine batırmak için tekrardan hindistancevizi 
YAPILIŞI

  • Unun  ortası havuz yapılıp ortasına diğer malzemeler konulur.
  • Yumurtanın akını dışı için ayırırız.
  • Ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapılır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde alınıp yuvarlanır.
  • Önce çırpılmış yumurtaya sonra bol hindistancevizine bulanır.
  • Tepsiye yağlı kağıt serilerek dizilir. 
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
  • Afiyetle mis gibi ımmmmmmm yenir....
  • Çokta nefis olur... 
  • Bu kurabiyede kabartmatozu kullanılmıyor. ( yani unutmadım ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder