MALZEMELER
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 tane yumuşak domates
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber ( baharatlar azaltılıp çoğaltılabilir )
- 1 buçuk çay bardağı kadar sızma zeytinyağı , tuz
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze nane
- Arzu edilirse taze soğan ( ben kullanmadım )
- Bol kıvırcık
- Bulgur bir tepsiye konulup üzerine yarım su bardağı sıcak su gezdirilir.( bulgura suyu çok koyup fazla kabarmaması lazım )
- Karıştırıp on dakika kadar soğuması beklenilir.
- Pulbiberin üzerine zeytinyağı dökülüp bir kenarda rengi çıkması için bekletilir. ( sonunda kullanmak üzere )
- Soğan incecik piyaz şeklinde doğranır.
- Sarımsak ezilir.
- Salçalar ıslanmış bulgura eklenir.
- Soğan , sarımsak ve salça bulgurla iyice yoğrulur. ( çiğköfte yoğurur gibi )
- On dakika kadar yoğrularak yumuşamaya başalayan köfteye kabuğu soyulup doğranan domates eklenir.
- Baharatlar da eklenip beş dakika daha yoğrulur.
- Zeytinyağında bekletilen pulbiber eklenir.
- İncecik kıyılan maydanoz ve nane eklenir. (orjinalinde konulmasada 2-3 yaprak kıvrcık ta kıyıp ekliyorum )
- Biraz daha yoğrulur.
- Tadına tuzuna bakıp tuz veya zeytinyağı eklenebilir.
- Kıvırcıkların içinde salatalık ve domates dilimleriyle servis yapılır.
- Hazırladıktan kısa bir süre içinde bulgur deforme olmadan yenilmasi tavsiye edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder