MALZEMELER (25 -30 cm lik kek kalıbına uygundur )
- 1 buçuk su bardağı süt ( 200 ml lik )
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı toz maya
- Alabildiği kadar un
- 5 yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
- 3 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 150 gr yumuşak tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık sıvıyağ
- Mayayı ılık suda eritip diğer malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğrulur.
- 1o dakika dinlendirilir.
- Hamur on parçaya ayrılıp beze yapılır.
- Servis tabağı büyüklüğünde açılır.
- Açılan hamurlara eriyen tereyağından el ile sürülür.
- Sonra haşhaş , sıvıyağ tahin ve şeker karışımı sürülür.
- Kat kat konulup el ile 50- 60 cm lik bir hamur haline gelene kadar çekiştirilerek açılır.( hamurun üzerine bastırarak )
- El ile açılıp büyütülen hamur rulo yapılır.
- Rulo yapılan hamur çamaşır sıkar gibi kıvrılır.
- Taa ki kek kalıbı ölçüsüne gelene kadar sündürülür.
- Kek kalıbı yağlanıp bir avuç kavrulmuş susam serpilir.
- Rulo hamur kalıba yerleştirilir.
- 15-20 dakika kalıpta dinlendirilir.
- Yumurta sarısı ve sıvıyağ sürülür.
- Susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- İçi kat kat lezzetlimi lezzetli çörek sunmaya hazırdır.
- Afiyet bal şeker olsun efendim.
Kevser
YanıtlaSilEllerine saglik teyzem cok istah acici gorunuyor:)
ıstahımız zaten acık be guzelım ama sabır ve yeme..:D
YanıtlaSil