1 Haziran 2011 Çarşamba

Çilek Reçeli Yapımı

     Daha önce de belirttiğim gibi çileği ve çilekle yapılan her şeyi severim...Dün aldığımız çilekler küçücük ve kırmızı olduğunu görünce hemen reçel yapmaya kalktım...Ben genelde mutfakta her şeyi kendim yapma taraftarıyım...Yaptıkça da yayınlamaya çalışıyorum...


MALZEMELER


  1. 1 kg reçellik küçük çilek.
  2. 1200 gr toz şeker
  3. 1 tatlı kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI

  • Çilekler ayıklanıp tencereye toz şekerle birlikte konulup 4-5 saat bekletilir.
  • Ocağa konulup kaynatılır.
  • Bir taşım kaynayınca ocağın altı kapatılır.
  • Bu şekilde soğutulur (kapağı kapalı )
  • Soğuyan reçel tekrar kaynamaya konulur.
  • Limon tuzu eklenir.
  • Reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır.
  • Kıvamını anlamak için cam bir kaseye bir iki kaşık alınıp soğutulur.
  • Biraz da kapayınca koyulaşacağını düşünerek ocaktan alınır.
  • Kuru temiz bir cam kavanoza konulup sıcakken kapağı kapatılır. ( bu şekilde kapağı sıkıca kapanıp hava almayacağı için )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder