MALZEMELER
- 1 kg reçellik küçük çilek.
- 1200 gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI
- Çilekler ayıklanıp tencereye toz şekerle birlikte konulup 4-5 saat bekletilir.
- Ocağa konulup kaynatılır.
- Bir taşım kaynayınca ocağın altı kapatılır.
- Bu şekilde soğutulur (kapağı kapalı )
- Soğuyan reçel tekrar kaynamaya konulur.
- Limon tuzu eklenir.
- Reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır.
- Kıvamını anlamak için cam bir kaseye bir iki kaşık alınıp soğutulur.
- Biraz da kapayınca koyulaşacağını düşünerek ocaktan alınır.
- Kuru temiz bir cam kavanoza konulup sıcakken kapağı kapatılır. ( bu şekilde kapağı sıkıca kapanıp hava almayacağı için )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder