19 Haziran 2011 Pazar

Tepside Kumpir

   Bugün kumpir yaptım kahvaltıya gelen misafirlerime...Daha doğrusu tepsideki haliyle kumpirimsi desek daha isabetli olur...Bu tarifin ana hali yani alt patatesli tabaka aynı yapıp diğer aşamalar size kalmış ...Evinizdeki malzemeye göre değişkendir...Eğer et yemeklerinin yanına püre niyetine yapılıyorsa üzerine malzeme kullanmadan yalnız ketçap mayonezle servis yaparım...Bugün ki sosis ve biberli...İster garnitür ister mantar olsun herbir malzemeyi kaldıran bir tarif...



MALZEMELER

  1. 1 kg patates
  2. 100 gr kadar tereyağı
  3. 1 tabak kadar rende kaşar
  4. 4-5 tane sosis
  5. 4-5 tane yeşil biber
  6. Süslemek için mayonez ketçap ve kornişon turşu
YAPILIŞI

  • Patates haşlanır.
  • Sıcakken soyulur.
  • İçine tereyağı ve tuz konulup ezilir.
  • Kaşar eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış fırın kabına sıkıca yerleştirilir.
  • Eğer sade kullanılacaksa bu şekliyle fırınlanır.
  • Üzerine malzeme konulacaksa sosis ve biber az bir yağla tavada kızartılıp pürenin üzerine dökülür.
  • 10-15 dakika fırında pişirilir.
  • Üzerine mayonez ketçap ve turşuyla süslenir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder